zondag 30 december 2012

't Ja, dan worden ze ineens al 11!

Neen, hij is het nog niet echt, maar ook zijn feestje werd dus wat vooruit geschoven. 't Is te zeggen, het feestje met zijn vrienden, want dat voor de familie hebben we eigenlijk achteruit geschoven om wat uit de feestperiode te geraken.

En als ze 11 worden, dan willen ze blijkbaar niet meer het traditionele feestje. Hij wou naar de bioscoop. Met drie vrienden en een vriendinnetje. Hij wou ook naar de frituur. Dus werd er beslist dat als er maar vier vriendjes kwamen, dat wel kon. Hij maakte zijn uitnodigingen zelf en deelde ze uit. Want een jongen van bijna 11 kan dat best wel al helemaal alleen op een computer in elkaar steken en uitdelen. De film koos hij zelf. Maar... blijkbaar vond kinepolis dat je James Bond niet kunt programmeren rond vijf uur in de namiddag... Ook die met die Magische Vijf stond niet om vijf uur. Blijkbaar was dat speciaal voor Willem. Hij wilde namelijk naar The Hobbit, maar wij vonden dat dat niet voor alle kindjes van zijn leeftijd een ideale film is. Dank zij de vreemde (?) programmatie van Kinepolis kreeg hij dus toch zijn zin. Hij vond dat ze dat wel alleen konden. Hij had alleen geen antwoord op hoe ze daar zouden geraken en terug zouden geraken. Dus werd besloten dat de papa toch mee kon. 

En dan de frieten. McDonalds? Quick? Neen, het moest een frituur zijn. Welke? Tja, toen we met de programmatie geconfronteerd werden zagen we dat we het feestje niet van vier tot acht konden laten door gaan want dat er door de lange film geen tijd meer zou zijn voor frietjes. Dus, weer wat denkwerk en het resultaat was dat de papa een sms stuurde toen de film gedaan was en mama reed op dat moment hier thuis naar de frituur met de bestelling van de kindjes (doorgegeven toen ze hier aan kwamen of doorgesms't vanuit de auto). Eentje lust geen frietjes, dus de pizza werd in de oven gestopt. Tegen de tijd dat de kindjes thuis waren met papa, was mama er ook bijna met de frietjes. Dan met zijn allen (de kindjes extra en ons gezin) frieten gegeten. 

Daarna hebben ze zich met zijn achten op de Wii gestort. Skylanders zijn blijkbaar bij alle kindjes erg in trek ;-). Tegen kwart na negen waren alle kindjes weg en kreeg ik spontaan van Willem een dikke knuffel. Zelfs van die jongen van bijna 11. Hij heeft genoten van zijn feestje. Een feestje zonder taart, zonder pannenkoeken, zonder foto's, zonder liedjes, zonder kroon, zonder verjaardagst-shirt, zonder...

Hij wordt 11 (over een paar dagen)!

1 opmerking:

  1. Van harte!!!
    Enneh, tja...even wennen aan een heel ander soort feestje dan voorheen. Lijkt me eigenlijk heel raar. Kleine kindjes worden groot!

    BeantwoordenVerwijderen